Nabízíme 3 cenové hladiny

 


Na základě našich zkušeností jsme vytvořili tři cenové hladiny.
Jsou odvozeny od obvyklého rozmezí rozpočtu klientely. 
A také od kariérního stupně vývoje zastupovaných fotografů a fotografek.

 

 

 

 

1

Risk je zisk
Chcete podpořit talenty a zakoupit mladé umění při nižší cenové hladině?
Pak je pro vás určena nabídka představující mladé tvůrce a tvůrkyně, se kterými se nám daří spolupracovat na jiných projektech jako je Fotograf Magazine či evropská platforma na podporu talentů zvaná Futures. S generací nejmladších autorů a autorek máme bohaté zkušenosti a proto jim chceme dát prostor i při prodeji fotografií. Ze zkušenosti víme, že právě námi vybraní talenti mají výborný potenciál.

 

cenové rozpětí: 5 000 – 15 000 Kč
Jak rozumět ceně?
Výhodou je nižší pořizovací cena. Rizikem je pak nejistota následného vývoje kariéry vybraného umělce či umělkyně. Na druhou stranu je napínavé sledovat, zda vaše volba byla správná a zejména může koupi provázet hřejivý pocit, že podporujete mladé umění i za cenu rizik. Mladé umění vás potřebuje. Zkuste to.

 

 

 

2

Zlatá střední cesta
Chcete se spolehnout na střední generaci, která má již řadu zkušeností, zavedené jméno a stále dokáže překvapovat?
Tzv. "mid-career artists" je skupina umělců a umělkyň, kteří mají již nastolený svůj osobitý vizuální jazyk s nímž pracují a také určité postupy, které rozvíjejí. Je fascinující sledovat onu cestu nalézání originální cesty a témat, kterým se daný autor či autorka pečlivě věnuje a zároveň očekávat další vývoj. Jedná se o profesionální umělce a umělkyně, kteří pravidelně vystavují v etablovaných galeriích, muzeích a začínají být také zastoupeni/y v určitých sbírkách.

 

cenové rozpětí: 15 000 – 55 000 Kč
Jak rozumět ceně?
Cena, samozřejmě odvislá od velikosti zvětšeniny či printu a také poštu kusů v edici, bývá středního rozsahu a zahrnuje nejen náročnost přípravy fotografiie a její realizace, ale v případě "mid-career artists" také souvislosti s dosavadní profesní dráhou, kterou lze vyčíst ze CV autora či autorky – z prestiže výstavních síní, získaných renomovaných ocenění či zastoupení ve sbírkách.

 

 


3

Sázka na jistotu
Chcete vložit své finance do renomovaného autora či autorky, kteří si krom celoživotní umělecké praxe vybudovali prestiž nejen u nás, ale také v zahraničí?
To je skvělá volba při níž riskujete opravdu velmi málo a pořizujete si dílo již mnohokráte ověřených vysokých kvalit, které už nikdy nezestárne. Naopak, již v tuto chvíli se jedná o skutečnou klasiku. V naší nabídce jsou autoři a autorky, kteří dělají čest svému jménu a vzhledem ke spíše starší generaci, kterou zastupují, máte stále možnost se s nimi setkat za ceny, které jsou pro český trh stále velmi přijatelné. Stává se, že tato skupina fotografů a fotografek ze sympatií vůči domácímu trhu volí přívětivější ceny, aby pomohli rozproudit zájem o sbírání umělecké fotografie. Čím více děl mají zastoupených v různých privátních a institucionálních sbírkách, tím roste jejich cena na trhu.

 

cenové rozpětí: od 55 000 Kč výš
Jak rozumět ceně?
V této kategorii hraje v ceně díla významnou část dlouhodobá profesní a životní zkušenost autora či autorky, jedinečnost tvorby a vysoké renomé, které se dařilo těmto umělcům a umělkyní dlouhodobě rozvíjet. Ne každému se podaří dojít na své tvůrčí cestě až sem. Je samozřejmostí, že tato skupina lidí má za sebou sólové i skupinové výstavy v nejrenomovanějších institucích jak u nás, tak v zahraničí, stejně tak jako zastoupení v široké řadě prestižních muzeí i soukromých sbírkách.

Markéta Kinterová – kurátorka, umělecká ředitelka, šéfredaktorka, odbornice na fotografii, konzultantka
Autorka článku
Markéta Kinterová
Markéta Kinterová je kurátorkou Fotograf Contemporary, šéfredaktorkou časopisu Fotograf, ředitelkou stejnojmenného spolku, umělkyní a pedagožkou na Katedře fotografie (FAMU) v Praze.
Zpět do obchodu